Lodziarnia Grycan w Aura Centrum

Lodziarnia Grycan dołączy do grona najemców gastronomicznych, którzy już w listopadzie otworzą swoje restauracje i kawiarnie w centrum handlowym Aura Centrum w Olsztynie. Popularna polska marka zajmie powierzchnię 60 m kw.

Na mocy umowy sfinalizowanej w październiku br. przez firmę Balmain Asset Management oferta olsztyńskiej Aury wzmocni się o markę Grycan. Nowa lodziarnia będzie zlokalizowana na pierwszym piętrze centrum, a w jej ofercie znajdzie się wszystko, z czego słynie wiodący polski producent lodów, czyli przede wszystkim lody gałkowe i desery lodowe, a także ciasta, kawy i herbaty. Grycan jest już piątą marką gastronomiczną, która w ciągu ostatnich miesięcy wzmocniła ofertę Aura Centrum. Oprócz niej w listopadzie w centrum zadebiutują także: restauracje Olimp i Asia Hung, Cukiernia Sowa i punkt ze świeżo wyciskanymi sokami Fresh Na Zdrowie.
„Lodziarnia Grycan to bardzo istotne wzmocnienie oferty naszego centrum. Obok Cukierni Sowa i naszych długoterminowych najemców - Kawiarni Tchibo oraz Helios Cafe zlokalizowanej w foyer kina, ta nowa marka w Aura Centrum stanowi gwarancję najwyższej jakości i różnorodności oferty dla wszystkich wielbicieli słodkich przyjemności” – mówi Anna Gospodarek, dyrektor Aura Centrum.
Planowane na 16 listopada otwarcie food courtu z nowymi restauracjami i kawiarniami stanowi uwieńczenie etapu remontów, które od kilku miesięcy są realizowane w poszczególnych sklepach olsztyńskiej Aury. Kolejne otwarcia zmodernizowanych sklepów przebiegają zgodnie z ustalonym kalendarzem. W piątek, 14 października, po gruntownym
odświeżeniu, swoje podwoje dla Klientów otworzyła zupełnie odmieniona i powiększona drogeria Rossmann. Natomiast na sobotę, 29 października, zaplanowano otwarcie zmodernizowanego salonu Reserved, który wzmocni swoją ofertę o markę ReKids.

Aura Kobiet - Kuchnie Świata

26 listopada centrum handlowe Aura Centrum w Olsztynie zaprasza na ostatnie w tym roku warsztaty dla pań organizowane w ramach cyklu Aura Kobiet. Tym razem tematyka spotkania będzie bardzo smakowita – prowadząca, Katarzyna Janiszewska, blogerka kulinarna i dietetyk z Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Warmińsko–Mazurskiego, zdradzi uczestniczkom swój przepis na czas, czyli jak zdrowo i szybko przygotowywać dania inspirowane smakami z różnych stron świata. Zapisy na warsztaty na stronie www.aurakobiet.pl trwają do 23 listopada.