Zostań Mistrzem Kuchni w nowej Strefie Smaku Aura Centrum

Cenisz dobre jedzenie? Marzysz o nowych doznaniach kulinarnych? 19 i 20 listopada br. powinieneś być w Aura Centrum! Z okazji otwarcia nowej strefy restauracyjnej najbliższy weekend będzie obfitował w liczne atrakcje dla miłośników kuchni z różnych stron świata, przebiegające pod hasłem „Zostań Mistrzem Kuchni”. Na kulinarnej scenie Aury Centrum pojawią się wyjątkowi goście, m.in. Mateusz Gessler i gwiazdy popularnych programów telewizyjnych.

Pogoda za oknem sprzyja kulinarnym marzeniom o rozgrzewających, kolorowych daniach i nowych smakach. Tych, którzy pragną odmiany na talerzu, zapraszamy na weekend pełen atrakcji w Aura Centrum. Co ciekawego zaplanowano na te dni?
Przede wszystkim obecność wyjątkowych gości, u boku których mieszkańcy Olsztyna będą mogli spróbować swoich sił w gotowaniu. W sobotę, 19 listopada br., klienci centrum będą mieli okazję spotkać się z uczestnikami znanego programu kulinarnego dla dzieci, Mateuszem Truszkiewiczem i Amelią Kardaś. Dzień później, w niedzielę 20 listopada br., kuchnię Aury Centrum opanują gwiazdy programu telewizji TVN, Damian Kordas i Klaudia Budny – entuzjastka kuchni z Olsztyna. Aby stanąć u boku wschodzących kulinarnych mistrzów, klienci Aury będą musieli najpierw wysłać swoją aplikację poprzez profil na Facebooku centrum i odpowiedzieć na pytanie, dlaczego to właśnie oni powinni przystąpić do kuchennych zmagań na oczach klientów Aury Centrum. Osoby wyłonione w konkursie zostaną podzielone na drużyny, które w sobotę i w niedzielę będą gotować wspólnie z gwiazdami. Jurorem oceniającym prace zespołów będzie Mateusz Gessler, a jego prawą ręką Mateusz Czekierda – kandydat do tytułu Kucharz Odkrycie Roku 2015, który będzie jednocześnie pełnił rolę prowadzącego. Na pozostałych klientów Aury Centrum czekać będą konkursy na scenie, a w nich do wygrania kuchenne gadżety.
Przypominamy, że oferta gastronomiczna centrum poszerzyła się o: restaurację Olimp serwująca dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, restaurację Asia Hung z bogatą ofertą dań azjatyckich, punkt ze świeżo wyciskanymi sokami z owoców i warzyw Na Zdrowie! Fresh, wywodzącą się z Bydgoszczy rodzinną Cukiernię Sowa i wiodącą polską lodziarnię Grycan. Nowe restauracje i kawiarnie startują już w środę, 16 listopada!

Prawdziwe sushi już niedługo w Aurze

Już niedługo w Aura Centrum ruszy sushi bar
. Sushi KO – to nowy najemca, który już w najbliższych tygodniach otworzy swój lokal w olsztyńskiej Aurze Centrum, poszerzając tym samym ofertę gastronomiczną galerii. Restauracja ulokowana na powierzchni blisko 50 m kw. na