Jeszcze więcej odzieży sportowej w Aura Centrum

Balmain Asset Management podpisał umowę najmu z właścicielem polskiej sieci Martes Sport. Sklep otworzy się w Aura Centrum już w maju tego roku.

Pierwsze dni marca przyniosły kolejną, sfinalizowaną przez Balmain Asset Management, umowę dotyczącą wynajmu powierzchni w Aura Centrum w Olsztynie. Już wkrótce w centrum miasta otworzy się salon polskiej sieci Martes Sport z odzieżą i obuwiem sportowym oraz innymi artykułami i akcesoriami dla fanów aktywności fizycznej. Nowy sklep będzie miał powierzchnię 806 m kw. Odbiór lokalu i rozpoczęcie fit outu zaplanowano na drugą połowę marca. Pierwsi klienci będą mogli zrobić zakupy w sklepie w maju tego roku.

Martes Sport będzie 6 sklepem z odzieżą i akcesoriami sportowymi na terenie Aura Centrum. Rozbudowywanie oferty dla osób aktywnych fizycznie jest naszą odpowiedzią na potrzeby rynku – widzimy, że coraz więcej osób uprawia sport regularnie, ale zwraca jednocześnie dużą uwagę na jakość i wygląd wybieranego sprzętu oraz odzieży. Martes Sport, który od 20 lat produkuje i sprzedaje swoje artykuły polskim konsumentom, będzie dobrym uzupełnieniem naszego portfolio najemców – komentuje Anna Gospodarek, dyrektor Aury Centrum.

Sieć Martes Sport liczy obecnie ponad 200 wielkopowierzchniowych sklepów, w których można znaleźć ofertę najbardziej znanych i lubianych marek odzieży i sprzętu sportowego. W salonach Martes Sport można znaleźć produkty takich marek, jak Hi-Tec, Arena, Iguana, Nike, Adidas, Puma czy The North Face.

Bytom i SunLoox otworzą salony w Aura Centrum

Kolejne dwie nowości tej wiosny szykuje dla klientów olsztyńskie centrum handlowe. Już wkrótce otworzy się tu sklep marki Bytom i pierwszy w mieście salon optyczny SunLoox.Odpowiedzialna za komercjalizację Aura Centrum firma Balmain Asset Management poinformowała, że swo