Aura Centrum: Yamaha zagra w sercu miasta

Aura, usytuowana w samym centrum Olsztyna, tuż obok zabytkowego rynku, to prawdziwe serce miasta. Wykorzystując swoją lokalizację centrum aktywnie współdziała z organizacjami miejskimi i pozarządowymi, rozwijając nie tylko ofertę handlową. Dla Aury Centrum ważne jest też wspieranie lokalnych wydarzeń czy urozmaicanie prowadzonych na jej terenie zajęć edukacyjnych. Kolejnym krokiem w tym kierunku będzie otwarcie nowej filii szkoły muzycznej YAMAHA, zaplanowane na przełom września i października br.

W bieżącym roku Aura Centrum nawiązała bliższą współpracę z kilkunastoma lokalnymi organizacjami i instytucjami. Część z nich otrzymała pomoc materialną – za każdym razem o kwocie przekazanej przez centrum decydowali klienci. Z pozostałymi organizowano cykliczne i popularne w różnych grupach wiekowych wydarzenia i zajęcia. Do tego grona już wkrótce będzie można zaliczyć także szkołę muzyczną YAMAHA, z którą w połowie sierpnia firma BSC Real Estate Advisors, odpowiedzialna za komercjalizację obiektu przy al. Piłsudskiego, podpisała umowę.

Szkoła muzyczna YAMAHA działa w mieście od 2000 r. Nowa filia szkoły będzie ulokowana na III poziomie Aura Centrum, w sąsiedztwie biblioteki Abecadło. Na blisko 180 m kw. placówki zostanie zaaranżowanych pięć sal lekcyjnych, wyposażonych w nowy sprzęt wysokiej klasy, spełniający standardy marki YAMAHA. Będą odbywały się tu m.in. lekcje śpiewu, gry na keyboardzie czy gitarze i popularne zajęcia dla maluchów. Nowością w ofercie będzie możliwość nauki gry na skrzypcach i akordeonie, niedostępna w istniejącej dotąd placówce. Otwarcie nowej filii szkoły YAMAHA zaplanowano na przełom września i października br.

Efektywne wykorzystanie powierzchni centrum handlowego z myślą o lokalnej społeczności to dla nas jeden z priorytetów. Jesteśmy przekonani, że centralna lokalizacja Aury przyczyni się do popularyzacji oferty szkoły muzycznej YAMAHA, z którą olsztynianie mieli już szansę się zapoznać. Dzięki współpracy z naszym centrum mieszkańcy całego miasta zyskają lepszy dostęp do zajęć muzycznych, oferowanych przez szkołę YAMAHA. My z kolei wzbogacimy naszą ofertę edukacyjno-rozrywkową, która być może nie wszystkim kojarzy się z centrum handlowym – komentuje Anna Gospodarek, dyrektor Aura Centrum. I dodaje: Obecnie pod naszym dachem prężnie działa m.in. biblioteka Abecadło, z którą organizujemy wiele ciekawych i cyklicznych akcji, licznie odwiedzana strefa zabaw dla dzieci Kinderplaneta i popularne wśród widzów w każdym wieku kino Helios. Szkoła muzyczna YAMAHA świetnie uzupełni tę ofertę.

Powiązane artykuły

Targi zajęć pozalekcyjnych w Aura Centrum. Sprawdź, co ciekawego robić po szkole!

Już za parę dni rozpocznie się nowy rok szkolny, a wraz z nim dylemat wielu rodziców, czy i na jakie zajęcia pozalekcyjne posłać dzieci. O tym, jakie ciekawe propozycje przygotowały olsztyńskie placówki edukacyjne, odwiedzający Aura Centrum Olsztyna przekonają się już w najbliższy piątek i sobotę podczas targów zajęć pozalekcyjnych.