Pięć sieciówek za pięć odpowiedzi!

To świetna okazja by przekonać się do komunikacji miejskiej. I to za darmo! Na facebookowym fan page’u olsztyńskiego Urzędu Miasta wystartuje konkurs, w którym do wygrania będzie 5 trzymiesięcznych biletów na środki komunikacji miejskiej popularnie zwanych „sieciówkami”. Fundatorem nagród jest centrum handlowe Aura Centrum.

Między 18 a 22 stycznia na fan page’u Urzędu Miasta Olsztyna odbędzie się konkurs, w którym do wygrania będzie 5 trzymiesięcznych biletów na środki komunikacji miejskiej. Sieciówki trafią z ręce 5 fanów facebookowego profilu Urzędu Miasta, którzy odpowiedzą na 5 prostych pytań związanych z olsztyńskimi tramwajami i autobusami.
Komfort podróżowania komunikacją miejską w Olsztynie z roku na rok wzrasta. Poza jednymi z najnowocześniejszych w Europie tramwajów, mamy też coraz więcej komfortowych, niskopodłogowych i klimatyzowanych autobusów. Do tego biletomaty, karty miejskie
i nowoczesny system informacji pasażerskiej. Mamy zatem nadzieję, że jeśli wśród laureatów znajdą się nie przekonani dotychczas mieszkańcy, to zyskamy nowych pasażerów, a jeśli będą to dotychczasowi klienci to będziemy mogli podziękować im w ten sposób za wybór komunikacji miejskiej – mówi Marta Bartoszewicz, rzecznik prasowy Urzędu Miasta Olsztyna.
Imienne bilety okresowe będą opłacone przez sponsora konkursu – centrum handlowe Aura Centrum, który pokryje koszt ich zakupu przez okres 3- lub 6-miesięcy
w zależności od tego, czy szczęśliwi zwycięzcy będą objęci ulgą, czy też nie.
Zdecydowaliśmy się na ufundowanie nagród w konkursie organizowanych wspólnie
z olsztyńskim Urzędem Miasta, ponieważ chcemy podkreślić jak ważnym wydarzeniem dla nas, naszych Najemców i Klientów było otwarcie linii tramwajowych, które na stałe zmieniły wygląd ulic okalających nasze centrum i ułatwiły dojazd środkami komunikacji miejskiej. Mamy nadzieję, że bilety będą dla zwycięzców miłą niespodzianką i ułatwieniem życia – mówi Anna Gospodarek, Dyrektor Aury Centrum.
Aby wygrać sieciówki trzeba wykazać się czujnością. Pytania konkursowe będą publikowane na oficjalnym facebooku Urzędu Miasta Olsztyna o różnych porach dnia. Zapraszamy do wspólnej zabawy!

Kreatywna Aura Kobiet, czyli… szycie jest piękne!

Igła, nitka i maszyna do szycia, to przyjaciółki naszych babć i mam, z którymi kontakt się powoli urywa. Czas to zmienić! 27 lutego w Aurze Centrum odbędą się warsztaty rękodzieła, w trakcie których uczestniczki przekonają się, że umiejętność szycia to dar praktyczny, przydatny, przyjemny i jak najbardziej na czasie. W roli prowadzącej wystąpi mistrzyni ręcznie robionych maskotek - Marta Zaręba-Wołodkowicz z Manufaktury Marty. Zapisy przez stronę www.aurakobiet.pl już trwają.