Kreatywna Aura Kobiet, czyli… szycie jest piękne!

Igła, nitka i maszyna do szycia, to przyjaciółki naszych babć i mam, z którymi kontakt się powoli urywa. Czas to zmienić! 27 lutego w Aurze Centrum odbędą się warsztaty rękodzieła, w trakcie których uczestniczki przekonają się, że umiejętność szycia to dar praktyczny, przydatny, przyjemny i jak najbardziej na czasie. W roli prowadzącej wystąpi mistrzyni ręcznie robionych maskotek - Marta Zaręba-Wołodkowicz z Manufaktury Marty. Zapisy przez stronę www.aurakobiet.pl już trwają.

„Kiedy cztery lata temu sprawiłam sobie maszynę do szycia nie umiałam nawet nawlec nitki. Dziś jedyne ograniczenie stanowi czas. Gdy nie szyję – projektuję, ozdabiam, zbieram rękodzieło i odbieram telefony typu – to jest dużo piękniejsze, niż na zdjęciu!” – mówi Marta Zaręba-Wołodkowicz, której krawiecka firma rękodzielnicza – Manufaktura Marty, uszyta została z prawdziwej pasji.
Marta poprowadzi najbliższe spotkanie zorganizowane w ramach programu Aura Kobiet, którego pomysłodawcą i realizatorem jest centrum handlowe Aura Centrum. W trakcie warsztatów, które odbędą się 27 lutego, 15 pań wyłonionych na drodze prostego konkursu trwającego na stronie www.aurakobiet.pl, będzie miało możliwość wzięcia udziału
w bezpłatnej, czterogodzinnej szkole umiejętności krawieckich.
Przed uczestniczkami stanie urocze zadanie uszycia do wyboru – dwóch milusińskich kotków, eleganckiego konika lub zamyślonej sowy. Żadne umiejętności nie są wymagane, wystarczą jedynie dobre chęci. Wszystkie materiały niezbędne do wykonania maskotek, w tym maszyny do szycia i materiały, zapewniają organizatorzy!
Aby otrzymać zaproszenie na warsztaty wystarczy wejść na stronę www.aurakobiet.pl
i odpowiedzieć na pytanie - jaki rodzaj rękodzieła jest Ci najbliższy i dlaczego.
Uczestniczki, oprócz porządnej dawki pasji i podstaw krawieckich otrzymają również niespodzianki i upominki. Partnerem cyklu Aura Kobiet jest Kino Helios. Warsztaty rękodzielnicze wspierają także: Empik, Tchibo i Smyk.

Nowa marka w Aura Centrum

Jeszcze w tym miesiącu oferta centrum handlowego Aura Centrum w Olsztynie poszerzy się o salon z modą ciążową Happy Mum. Będzie to pierwszy firmowy sklep tej marki  w Olsztynie.