Aura zachęca do modernizacji

Apart to kolejna marka, która przedłużyła umowę najmu z olsztyńskim centrum handlowym Aura Centrum decydując się jednocześnie na kompleksowy remont swojego salonu. Firma jubilerska dołączyła tym samym do grona 23 najemców Aury, którzy już zmodernizowali swoje sklepy, lub planują zrobić to w najbliższych miesiącach. Jest to efekt aktywnego asset managementu wdrażanego w Aurze przez zarządcę obiektu, firmę Balmain Asset Management.

9 nowych lub w pełni zmodernizowanych salonów otwartych w nowej lokalizacji i w nowym standardzie, 8 zrealizowanych kompleksowych ulepszeń wystroju i wyglądu sklepów a kolejne 8 w planach na rok bieżący, to bilans rozmów prowadzonych przez zespół Balmain Asset Management z najemcami olsztyńskiej Aury. Jednym ze sklepów, w którym w najbliższych miesiącach zostanie przeprowadzony kompleksowy remont jest Apart. W ramach przedłużonej umowy najmu najemca zdecydował się na zmodernizowanie swojego 100-metrowego salonu tak, aby odpowiadał najnowszym standardom sieci.
Stuart Lang, Dyrektor w Balmain Asset Management: w 2013 roku Centrum handlowe Aura Centrum przeszło szeroko zakrojoną modernizację zrealizowaną z zamiarem unowocześnienia obiektu i polepszenia doświadczeń zakupowych Klientów. Aby zamierzony efekt został w pełni osiągnięty, zmiany musiały objąć również same sklepy. Wielu najemców podzieliło naszą wizję i w ciągu ostatnich dwóch lat nie tylko zdecydowało się na przedłużenie swojej obecności w Aurze, ale także na unowocześnienie swoich salonów. Efektem tego procesu jest zwiększenie zainteresowania ze strony Klientów i wzrost sprzedaży.
Salony, które w 2015 roku zadebiutowały w Aurze, lub zostały otwarte w nowej lokalizacji to: Wittchen, Pretty One, Wólczanka, Vistula, Borsalino, Molton, Sizeer, Eurofirany i Coccodrillo.
Kompleksowy lifting wyglądu i wyposażenia został przeprowadzony w sklepach marek: Orsay, Lara Fabio, Orange, Vision Express, Play, Grey Wolf, Cropp i Yves Rocher. W ciągu najbliższych miesięcy remonty przejdą: Apart, Euro-Apteka, InMedio, Wakacje.pl, Diverse, Gerry Weber, Wrangler i Tally Weijl.
Asset Managerem Aury Centrum jest firma Balmain Asset Management, która odpowiada także za komercjalizację obiektu. Zarządcą Centrum jest Balmain Property Management.

Aura Kobiet zaprasza na warsztaty wnętrzarskie

Zastanawiałaś się kiedyś co oznacza modne ostatnio słowo „vintage”? Jeśli tak, to 14 maja w trakcie kolejnych warsztatów organizowanych w ramach cyklu Aura Kobiet znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Aura Centrum zaprasza wszystkie Panie na warsztaty wnętrzarskie, w trakcie których te i inne pojęcia związane z wystrojem wnętrz zostaną odczarowane.  Dodatkowo w ruch pójdą również farby i pędzle! Zapisy na www.aurakobiet.pl już trwają.